Volver a Banda Simfònica

Director

D. Fernando Hernández García

Naix a Utiel (València). Inicia els seus estudis musicals en l’Escola d’Educands de la Unió Musical Utielana, i continua als conservatoris de Bunyol i València amb els professors: Francisco Agustina, José Vicente Miquel Marticorena, Juan José Llimerá i José Rosell amb els que finalitza els Estudis Superiors de Trompa.

Ha realitzat cursos de perfeccionament de trompa amb: Francisco Burguera, Francis Orval, Javier Bonet, Eric Terwilliger i Richard Bissil.

També ha estudiat trompa i trompa natural al Sweelinck Conservatorium d’Amsterdam amb Vicente Zarzo; per a la qual cosa va estar becat per la Generalitat Valenciana l’any 1996.

Ha realitzat estudis postgrau de trompa a l’Acadèmia Triple Horn en Madrid amb els professors: Luís Morato, Salvador Navarro i amb José Enrique Rosell.

De l’any 1992 a l’any 2004 és professor de trompa del Conservatori Professional de Música “Plana de Utiel”.

De l’any 2003 a l’any 2005 va ser professor de trompa al Conservatori Professional de Música de Cuenca.

Des de l’any 2004 és professor de trompa al Conservatori Professional de Música d’Utiel com a funcionari interí de la Generalitat Valenciana.

Ha col·laborat amb diverses orquestres: Orquesta Pablo Sarasate de Pamplona, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Orquesta Ciudad de Granada, Orquesta Sinfónica de Radio Televisión Española i Orquesta Nacional d’Espanya, entre d’altres.

En la seua formació com a director ha realitzat cursos de direcció de Banda i Orquestra amb Francisco Grau, Rafael Sanz, Ferrer Ferrán, Bernardo Adam Ferrero, José Rafael Pascual Vilaplana, Jan Cober, Thomas Verrier, Franco Cesarini, Frank de Vuyst, Enrique García Asensio i Pablo Sánchez Torrella.

Ha realitzat cursos d’harmonia i anàlisi amb Luís Yuste Martínez, Arnau Bataller, Luís Serrano i Rafael Talens.

Ha estat director de la Banda Juvenil de la Unión Musical Utielana amb la qual va actuar a l’Europeade celebrada en Amberes (Bèlgica) en 1992.

Ha sigut director de la Brass Band de la Unión Musical Utielana.

De l’any 1992 al 2003 ha sigut director de La Agrupación Musical de Las Cuevas de Utiel, amb la qual ha realitzat diversos concerts conjunts amb La Masa Coral Utielana.

De l’any 2003 al 2006 ha sigut director de la Unión Musical “El Arte” de Sinarcas (València) amb la què va actuar al programa de Televisió Espanyola “España es”.

En l’any 2007 col·labora com a director invitat amb la Unión Musical de Benaguacil.

En l’actualitat dirigix l’orquestra de corda del Conservatori Professional d’Utiel i de la Unión Musical Utielana.

En l’any 2009 col·labora com a director invitat amb la Sociedad Musical Turisense.

Des d’octubre del passat 2009 és director artístic de l’Agrupació Musical L’Artística de Carlet i director titular de la seua Banda Simfònica.

Copy link
Powered by Social Snap