Volver a Banda Simfònica

Història

Primer Concert de L’Artística, 1979

A la Ciutat de Carlet, el 5 d’Octubre de 1979, fou fundada l’Agrupació Musical L’Artística de Carlet amb vint-i-quatre músics i un centenar de socis protectors.

En crear-se la banda, es fa càrrec de la seua direcció D. FERNANDO GRACIA BARANGUA, el qual promou i crea l’escola d’educands, bàsica en la formació de noves incorporacions de músics futurs a la banda

En l’any 1985 es fa càrrec de la direcció de la Banda Simfònica D. PASCUAL BALAGUER ECHEVARRIA, qui eleva el nivell artístic i musical de la nostra banda. El resultat de les noves tècniques aportades baix la seua direcció i el gran moment que viu la banda, es demostra amb els resultats obtinguts en tots els concerts i certàmens als què va assistir per la Comunitat Valenciana i fora d’ella, com ho són els primers premis aconseguits als Certàmens Incernacionals de València, Certamen de l’Exma. Diputació de València, Certamen de Cullera, Certamen de Capdepera (Balears), Certamen de Xest, Concurs «Nueva Gente» de T.V.E., Certamen de Leganés, i d’altres evdeveniments per tota la geografia espanyola, entre els anys 1986 i 1996.

Concert de la Banda Simfònica a l’antic Saló Giner

L’any 1997, passa a ser director titular de la Banda Simfònica D. José Alamá Gil, qui continua amb el quefer artístic de la banda i aconseguix diversos premis i participacions en festivals per tota la geografia espanyola com el Certamen de Leganés, l’any 1998. S’inicien en aquesta etapa els Festivals Internacionals en la Ciutat de Carlet i les participacions en festivals internacionals com el XXVII Festival de Folklore Mundial de Confolens (Charante-França), o el XIV Festival Internacional de Bandes d’Innsbruck (Àustria).

L’any 2000 es fa càrrec de la banda D. JUAN GIMÉNEZ CEREZO qui, sent director de la Banda Simfònica i després de promoure la Banda Juvenil, ha d’abandonar aquesta labor pel seu nomenament com a director de la Banda Municipal de Palma de Mallorca l’any 2003. El seu successor en el càrrec és D. JOSÉ CARBONELL VÀZQUEZ qui continua la seua labor per 6 anys fructífers fins el 2007, quan agafa la batuta D. ENRIQUE FORÉS ASENSI músic de la nostra banda i professor titular de Flauta de la Banda Municipal de València que fou el nostre director fins novembre de 2009. Des d’aleshores, la direcció artística de la Banda Simfònica de l’ A.M. L’Artística es troba a càrrec de D. FERNANDO HERNÁNDEZ GARCÍA.

En aquests 30 anys, la família de L’Artística ha augmentat considerablement, comptant amb una plantilla d’uns 70 músics, més de 80 educands i 300 socis protectors. Ha innovat en  esdeveniments ja clàssics a Carlet com la Gala Lírica que anualment oferix al poble ,i d’altres en Festivals i Intercanvis nacionals i internacionals.

Durant tota la nostra història, hem comptat amb la col·laboració de directors invitats que destaquen en el món de la música, com D. JOSÉ MARIA CERVERA, D. ROBERTO FORÉS ASENSI, D. FRANCISCO GRAU VEGARA, D. CELIO CRESPO ESPARZA, D. SALVADOR CHULIÁ, D. RAFAEL TALENS PELLO, D. JOSÉ PASCUAL ASENSIO ORUS, D. SALVADOR SEGUÍ PÉREZ, entre altres.

Banda Simfònica de l’A.M. L’Artística, 2009