L’Artística substituirà les partitures de paper per partitures digitals en tablets.

tablets

El nou any aplega amb grans canvis en la nostra banda. Una empresa coreana ens ha seleccionat per a iniciar un nou projecte de digitalització de partitures, i gestió i evolució de programari per a orquestres i bandes de música. A partir de gener, els músics de la nostra banda comptaran amb una tablet, la qual substituirà les partitures de paper per partitures digitals. Aquesta empresa, de la qual ens han demanat que encara no diguem el nom, donarà unes 70 tablets per a iniciar aquest projecte a Espanya, el qual ja ha començat a caminar a Europa a la Orquestra Filharmònica de Brussel·les.

252493_1352909071_orquesta

Partitures digitals

Serà tot un avanç en tecnologia i comoditat, ja que el director des del seu atril podrà seleccionar quina obra vol tocar, e inclús podrà fer anotacions en les partitures de cada músic, ja que un dels problemes que existia fins ara, era que els músics no s’apuntaven tot allò comentat als assajos.

Una de les persones més implicades dins del projecte és Fernando, el nostre paperero, el qual ha viatjat a Corea del Sud per gestionar aquest projecte, i ens ha comentat que aquesta mesura «li llevarà molta feïna», ja que eren molts els músics que enmig de l’assaig el cridaven per a demanar-li les partitures, encara que ell ja les havia posat a les carpetes.

A banda de les partitures digitals, les tablets comptaran amb afinadors «in situ», que seran capaços d’avisar a cada músic quan estiga una miqueta desafinat amb una llum roja parpadejant, i corregir aixina l’afinació global de la banda.

En fi, ja vos avançarem la data definitiva de la incorporació d’aquest sistema als assajos i concerts de la banda.

PD: Vos recordem que aquesta entrada va ser publicada el dia 28 de desembre 😉

Compartir amb:

facebook2

twitter2

tuenti2

1 comentario

  • Xelo el 1 de enero de 2013 a las 06:50
  • Responder

  Guanyar el Certamen ens ha fet coneguts arreu de tot el mon. Fins Corea van arribar les noticies dels nostres premis del 2012 i per aixo em segut seleccionats per obtenir el projecte de les tablets.

  Pero jo tinc una pregunta per a Fernando Fabra…..
  Com parlaves el Coreano quan vas anar a vore les tablets per a la banda????

  Som els millors.
  Signat: La Presi

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.